در این آموزش به طور کامل درباره مفهوم رابط گرافیکی کاربر (GUI) و کاربردهاش صحبت میکنیم (با مثال و فیلم). در انتها یک پکیج خوب هم در زبان پایتون برای اینکار معرفی خواهیم کرد.
پایتون پکیجهای زیادی برای GUI (مخفف Graphical User Interface) به معنی رابط گرافیکی کاربر داره! شاید بگید اصلاً خود GUI چه صیغهای است؟! نگاه کنید شما برنامههایی که در زبان های مختلف برنامه نویسی مثل پایتون یا هرچیز دیگه مینویسید، توی یک فضای خوف و خفنی است که یه عالمه توووش کُد وجود داره! و کاربر معمولی که زبان برنامه نویسی نمیدونه چیه، بدون شک خوف میکنه! مثلاً فکر کنید زمانی که نرم افزار word رو باز کنید، بجای اون فضای خوشگل، یه عالمه کُد بیاد جلوتون و بخواد که شما با کدنویسی مثلاً یک جدول درست کنید! مطمئناً این چیزی نیست که کاربر دوست داشته باشه! برای همین میان صفحه رو با یک سری اِلِمانهای گرافیکی (مثل دکمه، اسلایدر و …) میسازن! درسته وقتی شما روی دکمهای در نرم افزار word کلیک میکنید، یک کُد داره اجرا میشه! ولی شما با کد کار نمیکنید! و با همون المانهای گرافیکی کار میکنید! اگر غیر از این بود، دهن کاربر سرویس میشد!
پس با اون چیزمیزهای گرافیکی که توی صفحه میذارن، یک رابط گرافیکی برای کاربر میسازن تا دیگه بواسطه اون چیزمیزهای گرافیکی، کارهاش رو انجام بده! نه اینکه بره کد بنویسه!
پس از مفهوم رابط گرافیکی کاربر! پس برای آخرین بار جمع بندی کنم!:
چون کار با کُد برای یک کاربر معمولی که شناختی از اون کد نداره، سخته؛ میان یک سری چیزمیزهای گرافیکی رو میکنن واسطه (رابط)! تا کاربر بتونه کارهاش رو انجام بده! برای همین بهش میگن رابط گرافیکی کاربر یا Graphical User Interfaqce که مخففش میشه GUI!
برای نوشتن برنامههایی گرافیکی که بتونن بین کاربر و کدنویس واسطه بشن، از یک سری از پکیجهای زبان برنامه نویسی پایتون میشه استفاده کرد! پکیجهای زیادی برای این کار در زبان برنامه نویسی پایتون وجود داره!
اما یکی از پکیجهایی که همه معمولاً یادگیری GUI در پایتون رو با اون شروع میکنن، پکیج tkinter است! پکیجی که برخلاف سایر پکیجهای دیگه GUI در پایتون نیاز به نصب نداره و داخل خود این زبان برنامه نویسی قدرتمند، به صورت پیش فرض قرار داده شده است! راستی این بندهخدا یک خوبی خیلی باحال هم داره! اصطلاحاً cross-platform است! یعنی فارغ از پلتفرم است! یعنی یک کدی که مینویسید هم در Windows و هم در macOS و هم در Linux کار میکنه (احتمالاً یه عده تعجب میکنن، چون این عموماً در مورد خیلی زبانها برقرار نیست!) ولی دیگه tkinter هرچی نباشه در زبان برنامه نویسی پایتون است و باید یه ایطور شاخ بودنهایی هم تووو خودش داشته باشه!!!!
اینو باید خودتون تعیین کنید! ببینید به کارتون میاد یا نه! ولی خیلی از مواقع، حتی کسی که حوزهاش هم نوشتن برنامه و اپلیکشین نیست هم بعضی وقتها نیاز داره تا یک برنامه گرافیکی (GUI) برای خودش بسازه! مثلاً فرض کنید شما در پایان نامتون الگوریتمی نوشتید که به پارامتر یا پارامترهایی وابسته است و با عوض شدن اونها، خروجی فرق میکنه! شما میتونید با نوشتن یک برنامه در پایتون، این کار رو به صورت گرافیکی نمایش بدید! یک مثال عینی هم اگر بخوام بزنم این میشه!:
میدونیم که در توزیع نرمال [اگر توزیع نرمال نمیدونید چیه، اشکال نداره! چون هدف ما صرفاً مثال زدن این توزیع نرماله، خود اینکه توزیع نرمال چیه رو سر سوزنی نیاز نداریم!] با تغییر میانگین و واریانس، شکل توزیع فرق میکنه! میشه برنامهای به صورت GUI نوشت [که در ادامه این دوره خواهید دید] که خیلی راحت و گلابی این رو به صورت گرافیکی نشون بده!
در آموزشهای بعدی میریم که داشته باشیم، آموزشهایی در مورد این پکیج باحال و جذاب رو! منتظر باشید!
فیلم: به زودی..!
تعداد دیدگاه | 2 |
تعداد بازدید | 5.4K |
تاریخ انتشار | 24/11/2020 |
تاریخ بروزرسانی | 24/11/2020 |
نویسنده | گروه آموزشی کولاک |