بهترین کتاب های توسعه فردی (موفقیت و توسعه شخصی)

شما اینجا هستید:
بهترین کتاب های توسعه فردی (موفقیت و توسعه شخصی)

بهترین کتاب های توسعه فردی (موفقیت و توسعه شخصی)

در این مطلب بهترین کتاب های توسعه فردی در زمینه موفقیت، عادت، کار عمیق، اصل گرایی، تغییر، امور مالی، بهره وری و … رو معرفی می‌کنیم.

 

توجه: در زیر کتاب‌های خوب رو آوردم! کتاب‌های بد زیادی هم وجود داره که اگر میخواستم بیارم، لیستم طولانی‌تر میشده! اما هدف آوردن گلچین کتاب‌ها است. توصیه می‌کنم کتاب‌ها با موضوعاتی که لازم دارید رو بخونید. اما اگر کلاً دوست دارید در خوزه توسعه فردی، مطالعه رو شروع کنید، به نظرم دقیقاً با همین ترتیب زیر بخونید. منطقی پشت این ترتیب وجود داشته.

بهترین کتاب های در زمینه کلیات موفقیت و توسعه فردی

در سایر بخش‌ها یه سری کتاب‌ها معرفی خواهیم کرد در زمینه عادت، کار عمیق و …! ولی قبلش یه سری کتاب‌ها هستن که به کلیات موفقیت و توسعه فردی می‌پردازن. یعنی عموماً در مورد موضوعات مختلف یه دید کلی بهتون میدن.

بریم سراغ لیست این کتاب‌ها (به نظرم من به همین ترتیب بخونید!):

1- سمینار: در یوتیوب سرچ کنید: Best Year Ever Jim Rohn – سمینارش حدود ۴ ساعت و ۲۰ دقیقه است. (البته این کتاب نبود! ولی سمینار بی‌نظیری است. اگر زبان‌تون خوب نیست از خیرش بگذرید. نرید ترجمه اینو از سایت‌های ایرانی بخرید! چون آقای Jim Rohn وزن‌دار صحبت می‌کنه و از نظر من دیدن ترجمه سمینار ایشون فایده نداره!)

2- اثر مرکب – دارن هاردی – انتشارات نسل نو اندیش.

3- برتری خفیف – جف اولسون – انتشارات ققنوس.

4- 7 Strategies for Wealth & Happiness

کتاب بالا زبان اصلی است ولی اگر بتونید بخونید و فایل صوتیش رو هم گوش کنید. خیلی عالیه. بی‌نهایت منبع خوبی است. متاسفانه ترجمه‌ای که من از این کتاب دیدم که مربوط به یکی از انتشارات خیلی خوب هم بود به معنی حقیقی کلمه افتضاح بود. پس اگر زبان‌تون خوب نیست، این منبع رو هم از دست میدید!

5- امسال تکرار نخواهد شد – دارن هاردی – انتشارات نسل نو اندیش.

6- دوازده ستون موفقیت – جیم ران و کریس وایدنر – انتشارات کلیدر.

7- جادوی فکر بزرگ – دکتر شوارتز – انتشارات نسل نو اندیش.

 

بهترین کتاب ها در زمینه عادت

1- خرده‌عادت‌ها – جیمز کلییر – انتشارات میلکان.

2- عادت‌های خرد – بی‌جی فاگ – انتشارات میلکان.

3- خرده‌عادت‌ها – استفان گایز – انتشارات شمشاد [کیفیت این ترجمه متوسط است و نه خیلی خوب].

4- قدرت عادت – چارلز داهیگ – انتشارات نسل نو اندیش.

 

بهترین کتاب ها در زمینه تغییر

منظور از تغییر: اینکه وقتی شرایط عوض میشه، آدم هم عوض بشه.

1- چه کسی پنیر مرا جابجا کرد؟ – اسپنسر جانسون – من انتشارات اختران رو دارم.

2- بیرون از ماز – اسپنسر جانسون – انتشارات نسل نو اندیش.

3- شیب – ست گادین – انتشارات آموخته.

کتاب بالا (کتاب شیب) بیشتر در مورد اینه که چه زمانی باید در کسب و کار جا بزنید و کِی نباید جا بزنید!

 

بهترین کتاب ها در زمینه اصل گرایی

1- اصل‌گرایی – گرگ مک‌کیون – انتشارات آموخته.

2- قورباغه‌ات را قورت بده – برایان تریسی – من انتشارات عقیل رو دارم ولی انتشارات دیگه هم این کتابو دارن.

3- آن یک چیز – گری کلر جی پاپاسان – انتشارات آموخته.

4- قدرت زمان – برایان تریسی – انتشارات ذهن آویز.

 

بهترین کتاب ها در زمینه کار عمیق

1- کتاب کار عمیق – کال نیوپورت – انتشارات نوین.

2- مینیمالیسم دیجیتال – کال نیوپورت – انتشارات نوین.

 

بهترین کتاب ها در زمینه برنامه ریزی و یادداشت برداری

1- بولت جورنال – (این کتابه در اصل، ولی چون عملی است، از روی کتاب فهمیدنش سخت‌تره). اگر زبانتون خوبه، کانال آقای Matt Ragland در یوتیوب رو توصیه می‌کنم. اگر زبانتون خوب نیست، خود خانم زهرا نجاری (مترجم کتاب) در یوتیوب کانال دارن و در موردش توضیح دادن.

2- فرمول برنامه‌ریزی – دیمون زاهاریادس – انتشارات نوین.

 

بهترین کتاب ها در زمینه امور مالی شخصی (پس‌انداز، مدیریت مالی و …)

منظورم از امور مالی شخصی ترجمه لفظ Personal Finance است.

1- ثروتمندترین مرد بابل – جورج کلاسون – مترجم: مهدی مجردزاده کرمانی.

 

 

بهترین کتاب ها در زمینه ترکیبی بهره وری + عادت و توسعه فردی …

کتاب زیر در مورد موضوعات مختلف است از آقای جیمز کلییر. واقعیت اینه که آقای جیمز کلییر اصلاً کتابی به اسم زیر نداره! بلکه مترجم‌های این کتاب، رفتن مقالات خوب وبسایت آقای جیمز کلییر رو ترجمه کردن و کردنش یک کتاب. به نظر من کار خیلی خوبی کردن. و واقعاً گلچین فوق‌العاده‌ای رو فراهم کردن. این کتاب، یکی از 10کتابی است که حتماً توصیه می‌کنم بخونید. و دلیل اینکه موضوعات مختلف داره هم دقیقاً همینه که در اصل مقالات مختلف آقای جیمز کلییر در سایتشون هست. که طبیعتاً موضوع هر مقاله با دیگری متفاوته و موضوعات متفاوتی رو شامل میشه.

1- قدرت شروع ناقص – جیمز کلییر – انتشارات میلکان.

 

کتاب‌های متفرقه

1- بی حد و مرز – جیم کوییک – انتشارات میلکان.

واقعیت اینه که من تا فصل اول این کتاب رو خیلی دوست داشتم و بی‌نهایت تا قبل فصل اولش رو توصیه می‌کنم. اما بعدش رو خیلی دوست نداشتم. شاید به این دلیل که مثلاً ایشون یه فصل داره در مورد تندخوانی. ولی از تندخوانی فقط یه مباحث کلی گفته میشه. در صورتی که تندخوانی خودش یه دوره می‌طلبه و خود نویسنده این کتاب در زمینه تندخوانی دوره داره. یا مثلاً ایشون در فصلی از کتاب در مورد حافظه صحبت میکنه، و خود ایشون کلاً دوره مجزا برای تقویت حافظه و … داره! می‌خوام بگم بقیه فصل‌های کتاب به نکات خیلی کلی مجبوره بسنده کنه! چون مثلاً واقعاً نمیشه در یک فصل در مورد تندخوانی صحبت کرد!!! یا در یک فصل در مورد تقویت حافظه صحبت کرد!!!

2- تفکر سریع و کند – دنیل کانمن – انتشارات نوین.

کتاب بالا یک سری تحقیقات عملمی در زمینه کارکرد ذهن و تفکر خودآگاه و ناخودآگاه رو میاره که به درد کسب و کارها میخوره به نظر من. برای اشخاص هم جالبه. ولی صرفاً جالبه براشون! شاید به دردشون نخوره!!! ولی در زمینه کسب و کار کاربردی‌تره. فرقی نمی‌کنه اون شخص کارش تولید محتوا است یا کارخونه داره!!! اما برای اشخاص معمولی، شاید یکم جذابیت کمتری داشته باشه!

 

کتاب‌های معروف توسعه فردی که من دوست ندارم!

1- بیندیشید و ثروتمند شوید – ناپلئون هیل – انتشارات نسل نو اندیش.

من کتاب بالا رو دوبار و در دوسال مختلف خوندم. ولی کماکان دوسش ندارم. ولی کتاب بالا خیلی معروفه. انقذر معروف که وقتی من میگم دوسش ندارم، شاید یه عده چپ چپ به من نگاه کنن!!! 🙂

 

کتاب هایی که در گذر زمان خوندم!

این بخش از سایت رو بیشتر از اینکه برای شما بنویسم، برای خودم دارم مینویسم!!! که بتونم بعدا بهش مراجعه کنم! اما اینجا عمومی هم میذارم که بقیه هم بتونن استفاده کنن (اگر دوست داشتن).

 

Steal Like an Artist

نویسنده: Austin Kleon

به درد کی میخوره؟: تولیدکننده‌های محتوا، نویسنده‌ها، هنرمندها و موارد مشابه.

موضوع کلی: ایده‌ها عموما از ترکیب ایده‌های دیگه بوجود میان. دلیل عنوان کتاب هم دقیقا همینه. و ایشون در این کتاب به همین موضوع اشاره میکنه که چطور میشه ایده‌ها بهتر و بیشتری پیدا کرد. چرا به اشتراک‌گذاری ایده‌ها مهمه و موارد این شکلی.

امتیاز من: بعضی از بخش‌های کتاب رو قبول ندارم، اما امتیاز من به کتاب 2+ است.

تاریخ تمام کردن کتاب: 14  اردیبهشت 1403 (روز 3 از ماه May سال 2024). [البته کتاب رو قبلا خونده بودم، در این روز کتاب رو برای بار دوم خوندم].

 

The Millionaire Fastlane

نویسنده: M. J. DeMarco
امتیاز من: 2+

 

Million Dollar Weekend

نویسنده: Noah Kagan

امتیاز من: یه جاهایی از کتاب 3- (منفیِ سه)! و یه جاهایی از کتاب 2+ (مثبتِ دو)! نمی‌تونم امتیاز کلی بدم، چون امتیاز کلی دادن به این کتاب سخته! بعضی از بخش‌های کتاب خیلی خوب بود، بعضی بخش‌هاش هم به شدت چرت و پرت بود! اما اگر بخواید به زور مجبورم کنید امتیاز کلی بدم، شاید بتونم 0.75 بدم!

به درد کی میخوره؟: به درد عموم افراد که به کسب و کار زدن فکر میکنن! حتی خیلی از ایده‌هاش به درد افرادی که همین الان هم کسب و کار دارن میخوره.

موضوع کلی: عموما در مورد راه‌اندازی کسب و کاره! اما به موضوعات دیگه هم میپردازه.

تاریخ تمام کردن کتاب: 7 خرداد 1403 (معادل: 27 ماه May سال 2024).

 

Ikigai

نویسنده: Francesc Miralles and Hector Garcia

امتیاز من: 3- (منفیِ سه!) وقتی من به کتابی، امتیازی کمتر از 2- میدم، یعنی اگر بچه داشتم باشم، حاضر نیستم این کتابِ مزخرف رو بدم بخونه! چون به جای کمک کردن بهش، گمراهش میکنه!

موضوع کلی: به موضوعات مختلف میپردازه! اما یکی از موضوعات کلی طول عمر بیشتر (longevity) است. بعد میاد میگه عوامل مختلف روی این طول عمر اثر دارن، مثل ورزش، مثل تغذیه، مثل اینکه آذم یک کاری نسبت بهش علاقه داره رو دنبال بکنه و الی آخر…! توی هر بخش از کتاب در مورد یکی از همین عوامل صحبت میکنه! به شخصه همه ما از این کتاب یه نمودار معروف توی اینترنت دیدیدم در مورد ترکیب علاقه (passion) و یه سری عوامل دیگه! و دلیل اینکه من رفتم کتاب رو گرفتم تا بخونم دقیقا همون یه دونه نمودار بود! توقع داشتم همون نمودار رو در طول کتاب شرح و بسط بده! اما به هر چرت و پرتی پرداخت، بجز همون نمودار! یعنی خیلی گذرا در مورد اون نمودار توضیح داد!! در کتاب پر از تحقیقاتِ نویزدار است.

تاریخ تمام کردن کتاب: 17 خرداد 1403 (معادل: 6 ماه June سال 2024).

 

Influence, New and Expanded: The Psychology of Persuasion

نویسنده: Robert Cialdini

امتیاز من: 3+ (فوق العاده است کتاب).

به درد کی میخوره؟: صاحبان کسب و کار، مغازه‌دارها و فروشندگان، تولیدکنندگان محتوا و افرادی که به موضوع اقناع‌سازی و تاثیرگذاری علاقه دارن.

موضوع کلی: کتاب در مورد اصول اقناع‌سازی و تاثیرگذاری است. مثلا برای اینکه دید بگیرید، یکی از اون اصول تایید اجتماعی است (social proof). و کتاب پر از است از مثال‌های مختلف که خیلی به افراد ایده میده! در کتاب 7 اصل مطرح شده. در نسخه قدیمی، 6 اصل بود که در نسخه جدید 7 اصل شده و عملا یه اصل دیگه اضافه شده. در نسخه جدید یه سری مثال‌های جدید آورده، اما یه سری مثال‌های کتاب قدیمی رو هم حذف کرده که به شخصه دوسشون داشتم و ای کاش حذف نمیکرد.

انقدر کتاب چگال بود که قشنگ میشد به عنوان یه درس سه واحدی یا حداقل دو واحدی تدریس بشه.

تاریخ تمام کردن کتاب: 17 خرداد 1403 (معادل: 6 ماه June سال 2024).

 

Yes!

نویسنده: Noah J. Goldstein, Robert Cialdini, and Steve J. Martin

 

Hyperfocus

نویسنده: Chris Bailey

امتیاز من: 2.5- (منفیِ دو و نیم!)

موضوع کلی: تمرکز! اما کتاب توصیه‌های کلیشه‌ای رو با ادبیات کلیشه‌ای و با کِش‌دادن‌های بیخود مطرح میکنه! موقع گوش کردن به فایل صوتی کتاب هی دعا دعا میکردم که کی تموم بشه!! در ضمن در کتاب تحقیقاتِ نویزدار هم زیاد داشت! به همین دلیل از 2- هم بهش کمتر دادم! ضمن اینکه من وقتی کتاب رو میخوندم حساب میکردم نویسنده مثل یک شخص مبتدی رفته هرچی تحقیق به دستش رسیده رو گذاشته توی کتاب! حتی تحقیق‌های چرت و نویزدار رو!!!! از نظر من کتاب افتضاج بود!

تاریخ تمام کردن کتاب: 28 خرداد 1403 (معادل با 17 ماه June سال 2024).

 

$100M Offers

نویسنده: Alex Hormozi

امتیاز من: 1.5 یا 1.75 (شاید 1.75 بهتر باشه)!

به درد کی میخوره؟: صاحبان کسب و کار، مغازه‌دارها و …!

موضوع کلی: در زبان انگلیسی Offer یعنی «پیشنهاد». حتی محصولی که یک کسب و کار ارائه میکنه هم میشه «پیشنهاد». و موضوع کتاب اینه که چطور «پیشنهاد» بهتری داشته باشید و یک «پیشنهاد» خوب چه ویژگی‌هایی باید داشته باشه. چندتا چیز بارز از کتاب رو خیلی دوست داشتم.

  1. اول کتاب یه سری الفاظ کسب و کاری میگه، که دوست داشتم.
  2. یه بخشی در مورد یک سری شاخص‌ها و ملاک‌ها که یک بازار خوب باید داشته باشه صحبت میکنه که اون لیست شاخص‌ها رو دوست داشتم!
  3. یه بخشی از کتاب در مورد «معادله ارزش» (Value Equation) صحبت میکنه و میگه 4 عامل باعث میشه «پیشنهاد» شما ارزش بیشتری داشته باشه و اون رو با همون معادله یا به عبارتی فرمولی که میگه توضیح میده و خیلی قشنگ و خوب بود و به آدم شفافیت ذهنی (clarity) خوبی در این زمینه میده.

تاریخ تمام کردن کتاب: 28 خرداد 1403 (معادل با 17 ماه June سال 2024). البته این کتاب رو هفته پیشش هم شروع کرده بودم و بخش عمده‌ش تموم شده بود و فقط بخش کمیش مونده بود.

The Science of Self-Discipline – Peter Hollins

The Science of Self-Discipline - Peter Hollins

امتیاز آمازون (در زمان اضافه کردن کتاب): 4.5 از 5 (تعداد رای: 3,458)

نویسنده: Peter Hollins

امتیاز من: 1.

ترجمه عنوان کتاب: علمِ [پشت پرده‌ی] انضباط شخصی

موضوع کتاب چیه؟ در مورد اینکه چطور انضباط شخصی خودتون رو تقویت کنید. همچنین به برخی تحقیقات اشاره میکنه که من دوست داشتم این موضوع رو. و اصلا اون لفظ science (به معنی علم) در عنوان کتاب، دقیقا به همین دلیله.

مثلا برخی تحقیقات نشون میدن که برخی از بحش‌های مغز با انضباط شخصی بیشتر، فعال‌تر میشن و اگر شخص انضباط شخصی رو تمرین نکرده باشه، کم فعالیت‌تر میشن. و البته یه نکته‌ای هست در مورد مغز به اسم Neuroplasticity (ترجمه: انعطاف‌پذیری عصبی) که بیان میکنه که مغز میتونه با توجه به شرایط و اینکه چقدر ازش کار کشیده بشه یا نشه، در برخی موارد قوی‌تر و ضعیف‌تر بشه. دقیقا مثل بقیه اعضای دیگه بدن شما که مثلا اگر ورزش نکنید، قطعا در بلندمدت فاتحه‌شون خونده میشه.

پس علی‌الاصول امکان بهتر کردن انضباط شخصی هست.

در کتاب یه سری توصیه‌ها میکنه که شما چطور انضباط شخصی خودتون رو تقویت کنید.

من کلی از کتاب یادداشت‌برداری کردم، و این بُعد از کتاب رو دوست داشتم. اما می‌تونست میزان انگیزشی‌بودن کتاب هم بیشتر باشه که متاسفانه اینطور نبود.

کی این کتاب رو تموم کردم؟ 2 اسفند 1403 (معادل با February 20, 2025). کتاب خیلی حجیم نیست و طی چند روز تمومش کردم.

نوشته شخصی واسه خودم: A.

 

How to Read a Book – Mortimer J. Adler

کتاب How to Read a Book - Mortimer Adler

امتیاز آمازون (در زمان اضافه کردن کتاب): 4.5 از 5 (تعداد رای: 7,218)

نویسنده: Peter Hollins

امتیاز من: با ارفاق 1-.

ترجمه عنوان کتاب: چطور یک کتاب را مطالعه کنید.

موضوع کتاب چیه؟ در مورد اینکه چطور یک کتاب را مطالعه کنید 🙂

من 46 درصد از کتاب رو خوندم و بعد کتاب رو وِل کردم! چون باهاش حال نکردم. حالا چرا؟

من احساس می‌کنم، نویسنده دوست داشته یه کتاب کامل در زمینه «چطور یک کتاب را مطالعه کنید» درست کنه. و به همین دلیل، هر چیزی (حتی بدیهیاتی که اعصاب من رو به عنوان خواننده خوووورد میکنه) رو میاد بیان میکنه. یعنی حتی در کتاب در مورد اینکه دیکشنری چیه و کی باید ازش استفاده کنید و کی خوبه استفاده نکنید هم صحبت کرده!!!!

کتاب پر از بدیهیاتی است که خوندنش اعصاب منو خووورد میکرد و احساس میکردم داره وقتم هدر میره.

ضمن اینکه نویسنده یه دید از بالا به پایین و یکم معرورانه داره. انگار بقیه هیچی نمی‌فهمن و اصلا بلد نیستن کتاب بخونن و فقط نویسنده بلده!

بخش 1 – فصل 4 (با عنوان THE SECOND LEVEL OF READING: INSPECTIONAL READING) بخش خوب کتاب بود (حداقل توی اون 46درصدی که من خوندم، این بخش از کتاب برام خوب بود. بقیه‌ش برام مفید نبود). خصوصا «زیربخش Inspectional Reading I: Systematic Skimming or Pre-reading» از این فصل 4، خیلی عالی بود. یه فرآیند 7 مرحله‌ای گفته که باهاش میشه یک کتاب رو ارزیابی کرد (توی کتاب 6 مرحله نوشته، اما یکم پایین‌ترش نوشته Above all, do not fail to … که با احتساب اون میشه 7 مورد).

حالا منظور از ارزیابی کتاب چیه؟! اینکه مثلا فرض کنید، الان از همین صفحه که این همه کتاب داره، یکی‌شون رو احتمال میدید دوست داشته باشید. حالا چطور بفهمید موضوعش چیه و آیا به دردتون میخوره یا نه؟ که منظورم از ارزیابی کتاب دقیقا همینه. و این کتاب، در این بخشش، میاد یه فرآیند 7 مرجله‌ای بیان میکنه، که این تیکه از کتاب خیلی مفید بود. اما متاسفانه، حداقل توی اون 46درصدی که من خوندم، بجز این بخش، بخش‌های دیگه برای حکم اتلاف وقت داشت. و اگر این بخشی که گفتم نبود، به کتاب 2- میدادم. اما دقیقا به همین بخش، بهش بجای 2-، با ارفاق، 1- میدم.

کی این کتاب رو تموم کردم؟ دوشنبه – 6 اسفند 1403 (معادل با February 24, 2025).

نوشته شخصی واسه خودم: A.

The Shallows – Nicholas G. Carr

کتاب The Shallows - Nicholas G. Carr

امتیاز آمازون (در زمان اضافه کردن کتاب): 4.4 از 5 (تعداد رای: 3,511)

نویسنده: Nicholas Carr

امتیاز من: با ارفاق 1.5-.

ترجمه عنوان کتاب: کم عمق‌ها.

موضوع کتاب چیه؟ اینکه در گذر زمان، مطالعات ما، مخصوصا نحوه کتاب‌خوندن ما،کم عمق شده!

از کل این کتاب، من 3تا تحقیق + آخرین جمله کتاب که این باشه رو برای خودم یادداشت کردم:

… as we come to rely on computers to mediate our understanding of the world, it is our own intelligence that flattens into artificial intelligence.

از امتیاز منفیِ 2، مشخصه که از خوندن کتاب پشیمونم. حیف وقته. چرا؟

کتاب شروع میکنه از بیان این مشکل که ما دیگه مثل قدیم‌ها نیستیم و توجه ما کم شده، ما کم عمق شدیم و شبکه‌های اجتماعی، گوشی‌ها و غیره به این موضوع دامن زدن.

بعد میاد شروع میکنه در مورد حوزه‌ای به اسم Neuroplasticity (ترجمه: انعطاف‌پذیری عصبی) یه سری تحقیقات بیان می‌کنه (دوتا از تحقیقاتی که من برای خودم یادداشت کردم، مربوط به همین بخش بود).

من بعد از اتمام این بخش، توقع داشتم که نویسنده دیگه بره سراغ اصل مطلب و شروع کنه به گفتن راهکار یا حداقل صحبت‌هایی الهام‌بخش در مورد مشکلی که اولِ کتاب بیان کرد. اما کووور خوندید 😀!!!!. نویسنده شروع میکنه به سیر تاریخی اینکه کتاب خوندن چجوری شکل گرفت و زمانی که کاغذ نبود مردم چجوری کتاب میخوندن و در گذر زمان چجوری این روند تغییر کرده و چطور این تغییرات، روی نوعِ مطالعه افراد در طول تاریخ اثر گذاشته.

برای اینکه بهتر بفهمید کتاب در مورد چیه، یه دوست رو تصور کنید که رفته کلی تحقیق کرده و الان با کلی تخقیق اومده پیش شما تا در مورد این صحبت کنه چرا ما کم عمق شدیم. حالا بهش میگید، خب که چی؟ لطفا راهکار بگو. من کتاب رو برای این شروع کردم به خوندن. ولی باز دوباره شروع میکنه به گفتن تحقیقات بیشتر که چرا ما کم عمق شدیم.

به خدا دریغ از یک راه‌حل در طول کتاب. تا آخر کتاب، نویسنده با همین فرمون پیش میره.

واقعا فاجعه بود کتاب و تماما اتلاف وقت.

کی این کتاب رو تموم کردم؟ چهارشنبه – 8 اسفند 1403 (معادل با February 26, 2025).

نوشته شخصی واسه خودم: A.

 

نویسنده: سجاد رحمانی.

 

مطالب پیشنهادی

سایر مقالات ما در زمینه توسعه فردی: لینک !

مطالب مرتبط

هرچی خدا بخواد همون میشه، پس تلاش بی‌فایده است! در این مطلب جواب این سوال رو میدیم که...

هدف گذاری نتیجه‌محور را فراموش کنید! در عوض اینطور هدف گذاری کنید! یکی از اشتباهات ما که خیلی...

جزئیات نوشته
تعداد دیدگاه 0
تاریخ انتشار 02/10/2023
تاریخ بروزرسانی 26/02/2025
برای ارسال دیدگاه ابتداواردشوید